Det er mange spørsmål om plantebasert, vegetarisk og spesielt vegansk kosthold. Plantebasert/vegansk kosthold har mange helsefordeler og er et fullverdig kosthold for alle – barn, gravide, idrettsutøvere og seniorer. Plantebasert/vegansk kosthold er et rikt og variert kosthold som består av fullkorn, belgvekster som erter, bønner og linser, nøtter, frø, grønnsaker, frukt og bær, er noe alle kan lære å sette sammen.

Hvis nordmenn spiser mindre kjøtt og mer plantekost, kan man dekke protein- og aminosyrebehovet uten (økt) matimport?

Hva er kildekritikk og pålitelige kilder i forskning om kosthold og helse?

Hva er lektiner og fytinsyre, og får du i deg lektiner og fytater med plantekost?

Faktaark om plantebasert kosthold og foredrag som pdf

Kosthold for gravide: kosttilskudd eller miljøgifter?

Bør veganere ta kosttilskudd? Vitaminene B12 og D, samt jod og omega-3

Er soya sunt eller helsefarlig?

Er melk nødvendig i kosten? Helseaspekter og næringsstoffer

Hvilken forskning kan vi stole på? Hva er oppsummert forskning, kildekritikk, kirsebær-plukking, systematisk oversikt og metaanalyse?

Kan man få nok protein, kalsium og jern med plantekost?

Sammenheng mellom vegetarkost og bedre helse kan jo være tilfeldig?

Er helsefordelene ved vegetarisk kosthold godt nok dokumentert?

Er kosthold uten kjøtt, egg, melk og fisk sunt og forsvarlig?

Hva er sunnest – havremelk eller ku-melk?

Å si planteMELK er lovlig og riktig – unntatt dem som driver med omsetning, produksjon, distribusjon, reklame o.l.
