Ernæringsfysiolog og dr.med Pernilla Berg

Pernilla Berg nutritionist, dr.med
Pernilla Berg er ernæringsfysiolog (nutritionist), toksikolog og dr.med, og er HePla sin rådgivende fagperson

Pernilla er utdannet ernæringsfysiolog (nutritionist) fra universitetet i Stockholm. Hun fortsatte å forske i ernæring ved Karolinska Institutet, og tok doktorgrad i kosthold og tykktarmkreft ved Karolinska Instituttet. Liste over publikasjoner til Pernilla Berg finnes her

Siden høsten 2008 har Pernilla jobbet som ernæringsekspert i det svenske bladet Hälsa der hun svart på lesernes spørsmål innen kosthold og helse. Hun bidrar også med kompetanse på området ernæring og toksikologi.

Pernilla Berg bestemte seg for å bli vegetarianer som 12-åring, og 19 år gammel ble
hun veganer, det vil si at hun utelukket også egg og meieriprodukter fra sitt kosthold.

Helvegetarisk, eller vegansk, kosthold kan gi flere fordeler, som for eksempel redusert risiko for overvekt, type 2 diabetes, hjerte- og karsykdom og flere typer kreft. Plantebasert kost inneholder mer fiber, mindre mettet fett og sunne plantestoffer, som kun finnes i mat fra planteriket. Noen plantestoffer, for eksempel nitrat i rødbeter, kan også øke prestasjonsevnen.

Proteininntaket er som regel ikke noe problem så lenge man får i seg nok kalorier. For å få i seg alle essensielle aminosyrer er det bra å spise variert og ha belgvekster i kosten.

Trenger du spesifikke kostråd tilpasset for din situasjon? Pernilla tilbyr kostråd via email/telefon. Du kan kontakte Pernilla her

Pernilla Berg maratonvinner
Bilde: Björn Lundqvist, KEX (Kiruna Extreme)

Pernilla Berg er også maratonløper og veganer. Hun har løpt flere maratonløp og har flere førsteplasser!

Her på bildet har Pernilla og lagkameraten vunnet 1. plass i mixed class i løpet Kiruna Extreme Mountain Marathon 2014.  Les en større artikkel og Pernilla og idrett her