Om HePla

Helsepersonell for plantebasert kosthold er en forening for leger, ernæringsfysiologer og andre utdannet innen helse og ernæring som jobber for et grønnere kosthold ved å gi informasjon til helsevesenet, pasientforeninger, medier, publikum og myndigheter. Plantebasert kosthold har mange godt dokumenterte helsefordeler og kan bidra til å løse vår tids viktigste folkehelseutfordringer som hjerte- og karsykdommer, diabetes type to, overvekt og flere typer kreft.

Dagens matkultur skapes ikke i vakuum, men er til en stor grad styrt av staten – les mer her  Milliardsubsidier til kjøtt- og meieriproduksjon er et problem når 80 % og 50 % av nordmenn spiser helseskadelig mye hhv. mettet fett og rødt kjøtt, samt når 50 % av kjøttinntaket kommer i form av bearbeidet kjøtt. Statspålagt generisk reklame for kjøtt-, egg- og meieri gjennom de såkalte opplysningskontorer, matprat.no og melk.no, med hjemmel i omsetningsloven, motarbeider kostråd fra staten og mål om reduksjon i de såkalte NCD, og ødelegger for folehelsen. HePla jobber derfor at staten trekker seg ut av kjøttreklame

%d bloggere like this: