Om HePla

Helsepersonell for plantebasert kosthold er en forening for leger, ernæringsfysiologer og andre utdannet innen helse og ernæring som jobber for et grønnere kosthold ved å gi informasjon til helsevesenet, pasientforeninger, medier, publikum og myndigheter. Plantebasert kosthold kan bidra til å løse vår tids viktigste folkehelseutfordringer – kan forebygge hjerte- og karsykdommer, diabetes type to, overvekt og flere typer kreft.

I dag spiser 80 % og 50 % av nordmenn helseskadelig mye hhv. mettet fett og rødt kjøtt, og 50 % av kjøttinntaket kommer i form av bearbeidet kjøtt. Dette er til en stor grad styrt av staten. 90 % av dagens landbrukssubsidier, noe som utgjør omtrent 20 milliarder skattekroner årlig, går til å støtte kjøtt- og meieriproduksjon, noe som gjør kjøtt og meieriprodukter billigere og dermed lettere tilgjengelig.  Også statspålagt generisk reklame for kjøtt-, egg- og meieri gjennom de såkalte opplysningskontorer, matprat.no og melk.no, med hjemmel i omsetningsloven. Denne politikken ødelegger for folkehelsen. HePla jobber derfor for at staten trekker seg ut av kjøttreklame

%d bloggere like this: