Helsepersonell for plantebasert kosthold har til formål å fremme plantebasert kosthold fra et helsemessig perspektiv. Vi samler helsepersonell som blant annet leger og ernæringsfysiologer og jobber for å spre fagkunnskap om et plantebasert kosthold. Her på siden har vi sammenstilt kostholdsråd, forskning, kunnskapsoppsummeringer og annet viktig fagstoff.
plantebasert kost til barn vegankost

Folkehelseinstituttet melder at de minste barna får i seg altfor mye mettet fett (meieri er hovedkilden) og vitamin A (leverpostei er hovedkilden)

At ku-melk og leverpostei er bra for barna fordi de er kilder til henholdsvis kalsium og jern, har vi hørt lenge, men hvor sant er dette egentlig? Det er riktig at disse matvarene gir tilskudd av kalsium og jern, men…

vegansk -amming-kosttilskudd

Den norske jodsituasjonen er uholdbar – kvinner må ta kosttilskudd, mens de minste barna risikerer for mye jod

Vitenskapskomiteen for mat og miljø lanserte i dag en viktig rapport – en egen risikovurdering om jodberiking av brød og salt. Bakgrunnen er at over halvparten norske gravide, samt stor andel andre kvinner i fruktbar alder og 13-åringer, får i…

Miljødirektoratet foreslår Overgang fra rødt kjøtt til plantebasert kost og fisk, i Klimakur 2030

Vi støtter tiltaket Overgang fra rødt kjøtt til plantebasert kost og fisk som et av tiltakene for å redusere klimagassutslipp (viser også til oppdragsrapport ved NIBIO, 1), og har levert vårt innspill til Miljødirektoratets høring. Kostholdsendringer i grønnere retning innebærer…

Soya er både sunt og trygt

Soya kan beskytte mot åreforkalkning, hjerteinfarkt og hjertekrampe (koronar hjertesykdom), viser en studie på over 200 000 mennesker

SOYA kan beskytte mot åreforkalkning, hjerteinfarkt og hjertekrampe (koronar hjertesykdom – eller sykdom i hjertets blodårer), viser en analyse av tre studier på tilsammen over 200 000 mennesker. Soya er en god kilde til mange næringsstoffer, inkludert såkalt «fullverdig» protein…

melk ikke bra nok

Februar-nytt om melk: Forskning fra Harvard finner ikke grunnlag for å anbefale tre meieriprodukter daglig. Meieri kan øke risiko for brystkreft, mulig pga hormoner i ku-melken

Oppsummering om meieriprodukter fra Harvard University En ny og omfattende oppsummeringsartikkel fra Harvard universitetet, basert på gjennomgang av 121 relevante publikasjoner og publisert i The NEW ENGLAND JOURNAL of MEDICINE, finner ikke grunnlag for å anbefale inntak av tre eller…

En ny oppsummering fra Harvard om ku-melk og meieriprodukter: Er kalsium i ku-melken verdt den økte kreftrisikoen?

En ny oppsummering fra Harvard University om ku-melk, meieri og helse sier det vi i HePla – Helsepersonell for plantebasert kosthold alltid har sagt! Ku-melk øker risiko for noen typer kreft, og alle næringsstoffer som finnes i ku-melken kan fås…

Klimakur 2030 og kjøttkutt: Hvorfor snakker ingen om statspåtvunget kjøttreklame, milliardsubsidiene og gevinster for folkehelse?

Klimakur 2030 ble lansert 31. januar 2020 (lenken til rapporten Klimakur er her) og er omtalt i flere medier, basert på blant annet pressemelding fra Miljødirektoratet. men det er tre viktige ting ingen snakker om! Staten er skyld i det…

Hurra! Maten ved Oslo Universitetssykehus blir grønnere og mer plantebasert! En tidligere kreftpasient fikk det til

Helsepersonell for plantebasert kosthold er stolt av å ha bidratt til en historisk og svært viktig sak – grønnere matservering på Oslo Universitetssykehus, noe Dagens Næringsliv Magasinet, ved journalisten Line Kaspersen, har en stor og svært viktig reportasje om i…

%d bloggere like this: