FlowFood – sunne, kortreiste, norske plantebaserte produkter – deig, nuggets, boller og burgere

Det er bredt anerkjent at redusert forbruk av kjøtt og (fete) meieriprodukter, samt kosthold med større innslag av plantekost vil gi store fordeler for folkehelsen. Det er godt å se at næringslivet tar ansvar, til tross for at politikere ikke tør å kutte ned på kjøttsubsidiene til landbruket. Les også: Regjeringen og NIBIO foreslår overgang fra kjøtt til planteost og fisk – gunstig for folkehelsen og miljøet
Det er også svært ressurseffektivt/bærekraftig å dyrke plantekost som mennesker kan spise direkte, istedenfor å produsere kjøtt. I Norge kan man dyrke mye mer sunn plantekost enn det skjer i dag. Mat- og landbruksdepartementet anerkjenner dette, og i juli 2020 kom denne nyheten på regjeringens nettsider :

«Norske forbrukere etterspør stadig mer grønnsaker. Det er mulighet til å øke både volum, og dyrke nye typer grønnsaker og plantevekster i Norge.» «Grøntsektoren er et stort og økende marked. Forbruket av frukt/bær/grønnsaker i Norge har økt 24 % de siste 10 årene, og er dobbelt så høyt som på 1960-tallet. Norsk produksjon har ikke økt tilsvarende. Det er dermed stort potensial til å øke både frukt- og grønnsaksproduksjonen.»

FlowFood AS – lager plantekjøtt av åkerbønner og andre nordiske råvarer

Flowfood AS er et norsk selskap som produserer sunne plantebaserte kjøtterstatninger av nordiske råvarer! «Kjøtt»-deig, nuggets, boller og karbonader er utvalget per i dag. https://flowfood.no/products/mince/https://flowfood.no/ Her kommer fem lettvinte oppskrifter på lasagne, nuggets, taco, nacho og indisk wrap.

Dette kan du blant annet bestille via kolonial.no

«Vi lager plantebasert mat basert på nordiske råvarer. Flowfood har fokus på et nytt og smakfullt protein fra nordiske åkerbønner og erter», sier FlowFood

«Conclusions
Among generally healthy adults, contrasting Plant with Animal intake, while keeping all other dietary components similar, the Plant products improved several cardiovascular disease risk factors, including TMAO; there were no adverse effects on risk factors from the Plant products.» Dette er konklusjon til en nylig publisert studie som viser at plantebaserte kjøtterstatninger er sunnere enn ferdigprodukter av kjøtt.

Les mer her hvorfor plantebaserte burgere er sunnere enn ferdigprodukter av kjøtt