Tang og tare i kosten – bli med på en studie fra Havforskningsinstituttet!

Alger, tang og tare er spennende ny mat fra havet. Vi ønsker å komme i kontakt med deg som bor i Oslo og bruker tang og tare i kosten, enten i matlaging, som snacks, eller som kosttilskudd. Studien er i regi av Havforskningsinstituttet i Bergen, og du kan lese mer om studien i saken under – lenken er her .

Ta kontakt med prosjektarbeiderne Lidunn og Dina for deltakelse eller spørsmål!

epost: lidunn.evensen@student.uib.no

e-post: dina.solli@student.uib.no.

Hvordan studien vil foregå: Som deltaker ber vi deg om å fylle ut spørreskjema, gi to urinprøver og en blodprøve. Spørreskjemaet har fokus på bruk av tang- og tareprodukter. Urinprøven vil gi nyttig informasjon om jodstatus og blodprøven gir informasjon om produksjon av stoffskiftehormoner.

forskning

Skrevet av Hepla.no

Helsepersonell for plantebasert kosthold er en forening for leger, ernæringsfysiologer og andre som er utdannet innen helse eller ernæring