Rødt kjøtt og kylling kan øke risiko for diabetes type 2

kylling rødt kjøtt diabetes
Ikke bare rødt kjøtt, men også kyllingkjøtt kan øke risiko for diabetes type to, viser en studie på 63257 mennesker

De som spiser mer rødt kjøtt og kylling, viser høyere risiko for type 2 diabetes, ifølge en studie publisert i tidsskriftet American Journal of Epidemiology. Forskerne fulgte 63 257 personer i 11 år og registrerte deres kosthold og forekomst diabetes type 2 diabetes.

Les hvordan sette sammen et sunt kosthold uten rødt kjøtt eller kylling

Det ble funnet ut at de som spiste mest rødt kjøtt hadde 23% økt risiko for type 2 diabetes sammenlignet med de som spiste minst. De som spiste mest kylling viste en 15% økt risiko for type 2 diabetes sammenlignet med de som spiste minst kylling. Konklusjonen var at rødt kjøtt og fjærfeinntak var forbundet med en høyere risiko for T2D. Disse sammenhengene ble korrigert for hemjerninntak, som i seg selv øker risiko for diabetes type to. Det viser seg at risikoen for diabetes type to ikke var betinget av hemjern ved kyllinginntak, mens risikoen for diabetes type to hadde delvis sammenheng med hemjerninntak ved inntaket av rødt kjøtt.

«In conclusion, red meat and poultry intakes were associated with a higher risk of T2D. These associations were mediated completely for poultry and partially for red meat by heme iron intake.»

Lenke til studien er tilgjengelig her.

Mohammad Talaei, Ye-Li Wang, Jian-Min Yuan, An Pan, Woon-Puay Koh, Meat, Dietary Heme Iron, and Risk of Type 2 Diabetes Mellitus: The Singapore Chinese Health Study. American Journal of Epidemiology, Published: 22 August 2017

Skrevet av Hepla.no

Helsepersonell for plantebasert kosthold er en forening for leger, ernæringsfysiologer og andre som er utdannet innen helse eller ernæring