
Korn kan bidra til en bedre vektkontroll, ifølge et sammendrag presentert på årets forskningsseminar i Den amerikanske foreningen for ernæring (American Society for Nutrition Scientific Sessions) og årsmøte i Experimental Biology.
Forskerne sammenlignet kostholdsmønstre som både inkluderte og ekskluderte korn hos voksne og barn fra oversikten National Health and Nutrition Examination Survey. Til tross for et høyere rapportert kaloriinntak, veide de som spiste mest pasta, korn, ris og annet korn 3,3 kg mindre og hadde en slankere midje enn de som ikke spiste korn.
Les også:
- Animalskbasert lavkarbokosthold kan øke risiko for diabetes type to
- Mindre kjøtt- lavere risiko for å dø av hjerte- og karsykdom
- Lavkarbokosthold kan være helseskadelig, sier lege og helseforsker Lars T. Fadnes
Rundstykker, tortilla og andre brødprodukter bidro til daglig inntak av fiber, folsyre, jern, sink og andre næringsstoffer, mens salte snacks og kjeks var assosiert med høyere fruktinntak og et generelt bedre kosthold.