Frukt er gunstig mot hjerneslag og hjerteinfarkt

Frukt kan redusere risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt
Frukt kan redusere risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt, viser en studie på en halv million mennesker

De som spiser mer frukt ser ut til å ha lavere risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag, samt lavere blodtrykk og blodsukker. Dette ifølge en studie publisert i New England Journal of Medicine.

Forskerne fulgte 512 891 deltagerne i Kina i løpet av en gjennomsnittlig tidsperiode på 6,2 år. Inntaket av frukt ble registrert, samt blodsukker, blodtrykk, forekomst av hjerneslag, større kardiovaskulære hendelser (hjerteinfarkt) og kardiovaskulær død.

Les også:

Studieresultatene viser at de som spiste mest frukt hadde 40% lavere risiko for kardiovaskulær død, 34% lavere risiko for kardiovaskulære hendelser, 25% lavere risiko for hjerneinfarkt og 36% lavere risiko for hjerneblødning sammenlignet med dem som spiste minst frukt. Videre var det registrert lavere blodtrykk (-4 mmHg) og lavere blodsukker (-0,5 mmol / l) hos de som spiste mer frukt.

Link til studiet er tilgjengelig her.

Kilde: Huaidong Du, Ph.D., Liming Li, M.D., M.P.H., Derrick Bennett, Ph.D., Yu Guo, M.Sc., Timothy J. Key, D.Phil., Zheng Bian, M.Sc., Paul Sherliker, B.A., Haiyan Gao, Ph.D., Yiping Chen, D.Phil., Ling Yang, Ph.D., Junshi Chen, M.D., Shanqing Wang, Ph.D., Ranran Du, B.A., Hua Su, M.D., M.P.H., Rory Collins, F.Med.Sci., F.R.C.P.(E.), Richard Peto, F.R.S., and Zhengming Chen, D.Phil., for the China Kadoorie Biobank Study*, Fresh Fruit Consumption and Major Cardiovascular Disease in China. N Engl J Med 2016; 374:1332-1343April 7, 2016DOI: 10.1056/NEJMoa1501451

Skrevet av Hepla.no

Helsepersonell for plantebasert kosthold er en forening for leger, ernæringsfysiologer og andre som er utdannet innen helse eller ernæring