Animalsk protein og diabetes type to

animalsk protein øker risiko diabetes
Animalsk protein ser ut til å øke risiko for diabetes type to, viser ny forskning

De som spiser mer animalsk protein ser ut til å ha økt risiko for diabetes type to, ifølge en studie fra Harvard publisert online i American Journal of Epidemiology. Forskerne registrerte proteininntak fra animalske og vegetabilske kilder og forekomst av diabetes blant over 200.000 deltakere i Nurses’ Health Study, Nurses’ Health Study II og Health Professionals Follow-Up Study.

Les også:

De som spiste mest animalsk protein hadde 13 prosent økt risiko for diabetes type to sammenlignet med dem som spiste minst. Deltakere som erstattet 5 prosent av energiinntaket fra animalsk protein med vegetabilsk protein reduserte risikoen for diabetes med 23 prosent.

«Substituting 5% of energy intake from vegetable protein for animal protein was associated with a 23% (95% CI: 16, 30) reduced risk of T2D. In conclusion, higher intake of animal protein was associated with an increased risk of T2D, while higher intake of vegetable protein was associated with a modestly reduced risk.»

Link til studiet er tilgjengelig her.

Malik VS, Li Y, Tobias DK, Pan A, Hu FB. Dietary protein intake and risk of type 2 diabetes in US men and women. Am J Epidemiol. Published online March 28, 2016.

Skrevet av Hepla.no

Helsepersonell for plantebasert kosthold er en forening for leger, ernæringsfysiologer og andre som er utdannet innen helse eller ernæring