
Å spise mer frukt kan reduserer risikoen for erektil dysfunksjon (impotens), ifølge en studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition.
Les også: Forskning om helsefordeler ved vegetarisk kosthold
Forskerne analyserte kostholdet til 25096 menn som en del av Health Professionals Follow-Up Study og studerte forekomsten av erektil dysfunksjon. Deltakere som hadde høyest inntak av anthocyaniner, flavoner og flavonoider – sunne plantestoffer (fytokjemikalier) som finnes i frukt – hadde redusert sin risiko for erektil dysfunksjon sammenlignet med de som spiste minst.
Vanlige kilder til disse plantestoffene (flavonoider) er jordbær, epler, blåbær og sitrusfrukter.
Les mer:
- Frukt og grønt mot høyt blodtrykk
- Frukt og grønnsaker beskytter mot lungekreft
- Fargerike frukter og grønnsaker beskytter mot aldersrelatert synssvekkelse
- Frukt og grønnsaker forebygger vektøkning
- Frukt gir sunnere vekt
Forskere mistenker at kosthold med mye frukt kombinert med andre sunne livsstilsfaktorer kan hjelpe forebygging og tidlig behandling av hjerte- og karsykdommer, ved å forbedre forholdene i kroppens blodårer. Erektil dysfunksjon er typisk en indikator på trange arterier, den samme underliggende sykdomsmekanismen som forårsaker koronar hjertesykdom .
«Conclusions: These data suggest that a higher habitual intake of specific flavonoid-rich foods is associated with reduced ED incidence. Intervention trials are needed to further examine the impact of increasing intakes of commonly consumed flavonoid-rich foods on men’s health.»
Lenke til studien er her http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4733263/
Cassidy A, Franz M, Rimm EB. Dietary flavonoid intake and incidence of erectile dysfunction. Am J Clin Nutr. Published online January 13, 2016.