Hvitløk halverer risiko for kreft i magesekken

Hvitløk-reduserer-risiko-kreft-magesekken
De som spiser hvitløk, også i moderate mengder, halverer sin risiko for kreft i magesekken. Det viser en stor metaanalyse publisert i tidskriftet Nutrition and Cancer januar 2015.

De som spiser hvitløk, også i moderate mengder, halverer sin risiko for kreft i magesekken. Det viser en stor metaanalyse (studiesammenfatning) publisert i tidskriftet Nutrition and Cancer januar 2015.

Forskerne sammenlignet resultater fra 14 kasus-kontroll-studier, 2 randomiserte kontrollerte studier og en kohortstudie. Totalt 8.621 tilfeller av kreft i magesekken og 14.889 kontrollpersoner var inkludert i studien. Høyt inntak av hvitløk var assosiert med 51 prosent lavere risiko for kreft i magesekken.

Les også:

Kilde: Kodali RT, Eslick GD. Meta-analysis: does garlic intake reduce risk of gastric cancer? Nutr Cancer. 2015 Jan;67(1):1-11. doi: 10.1080/01635581.2015.967873. Epub 2014 Nov 20. Lenke til studien er her

Veganere og vegetarianere har lavere forekomst av kreft og livsstilssykdommer

Les også: Vegetarianere har lavere forekomst av kreft

En oversiktsartikkel (gjennomgang av 76 studier) publisert i Nutrients mai 2014 konkluderer med følgende:

«Vegetarian diets confer protection against cardiovascular diseases, cardiometabolic risk factors, some cancers and total mortality. Compared to lacto-ovo-vegetarian diets, vegan diets seem to offer additional protection for obesity, hypertension, type-2 diabetes, and cardiovascular mortality. Males experience greater health benefits than females.»

Skrevet av Hepla.no

Helsepersonell for plantebasert kosthold er en forening for leger, ernæringsfysiologer og andre som er utdannet innen helse eller ernæring